Pasimatuok profesiją

Kovo 24 dieną Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos 8–IV g klasių mokiniai dalyvavo profesinio orientavimo veiklose Lietuvos uostamiestyje.

Pirmiausia apsilankė Klaipėdos jūrų krovinių kompanijoje „KLASCO”. Susipažino su prekių pakrovimo, iškrovimo ir sandėliavimo procesu. Turėjo progą iš arti pamatyti šios kompanijos aukšto lygio technologijas. Įmonė siūlo apie 20 įvairių perspektyvių karjeros galimybių.

Kitas kelionės tikslas – Lietuvos jūreivystės aukštoji mokykla. Čia mokiniai įsitikino, kad mokslas šioje mokykloje – ne tik sausa teorija, bet ir labai įdomi praktika. Mechanikos ir inžinerijos studentams galima prisiliesti prie tikrų didelių laivų variklių bei prie šiuolaikiškai įrengtų laivo ir variklio simuliatorių. Būsimiems kapitonams ir jūreiviams įrengti navigaciniai laivų valdymo simuliatoriai, kuriuos galėjo išbandyti ir mokiniai.

Profesinis veiklinimas organizuotas projekto „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ Nr. 09.4.1-ESFA-V-735-02-0001 lėšomis. Šį projektą Tauragės regione koordinuoja Regioninių karjeros centrų veiklinimo koordinatorė Irma Jurkšienė.