Trečiojo amžiaus universiteto klausytojų edukacinė išvyka ,,Kėdainių istorija ir dabartis. Pažintinė kelionė po Kėdainių kraštą“

Balandžio 4, 5, 6 dienomis Kaltinėnų, Laukuvos, Šilalės, Kvėdarnos, Žadeikių, Bijotų ir Upynos trečiojo amžiaus universiteto grupių klausytojai vyko į edukacinę išvyką ,,Kėdainių istorija ir dabartis. Pažintinė kelionė po Kėdainių kraštą“, kurios metu klausytojai vyko į Paberžę, kur ilgą laiką čia kunigavo Tėvas Stanislovas. Aplankėme 1863 m. sukilimo muziejų Paberžėje, kur eksponuojami žymiausių Lietuvos grafikų bei tapytojų dailės kūriniai, atspindintys sukilėlių kovas.

Aplankę Paberžę dalyviai vyko į pažintinę kelionę po Kėdainių kraštą. Klausytojai susipažino su Kėdainių miesto istoriniais pastatais, aplankė Kėdainių krašto muziejų, Kėdainių mauzoliejų Evangelikų reformatų bažnyčioje. Pamatė Sinagogų kompleksą, Šv. Jurgio bažnyčią, paminklą Radviloms “Skrynia”, Kėdainių Rotušę.

Grįžtant namo klausytojai diskutavo apie kelionėje patirtus įspūdžius. Tokios kelionės ne tik suteikia klausytojams bendrai veiklai, bet ir turtina jų dvasinė pasaulį.