Edukacinės veiklos „Skaitymo iššūkiai“ pristatymas

2022 m. balandžio 15 d. susirinkome į pavasarinę Šilalės rajono bendrojo ir specialiojo ugdymo įstaigų ugdytinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių šventę.  Ši šventė šiemet kitokia: ji vyko Šilalės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Čia susirinko mokiniai, kurie dalyvavo edukacinėje veikloje „Skaitymo iššūkiai“ ir tapo nugalėtojais savo mokyklose. Buvo smagu matyti linksmai nusiteikusius šventės dalyvius, jų mokytojus, tėvelius ir svečius.

Į Šilalės rajono viešąją biblioteką atvyko daugiausiai knygų perskaitę mokiniai, kurie renginio metu skaitė pasakų ištraukas, eilėraščius.

Pasidžiaugta ne tik šių vaikų skaitymo pasiekimais, bet ir mažųjų gabumais piešiant.  Nemokantys skaityti savo kūrybinius sumanymus sudėjo į piešinius.

Šilalės rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininkė Asta Bataitytė pristatė skaidres, kaip moksleiviams sekėsi savo mokyklose įveikti ,,Skaitymo iššūkius”.

Kūrybiniai darbai virto piešinių knygomis, kurias pavartyti galima Šilalės švietimo pagalbos tarnybos interneto puslapyje www.silsviet.lt. Popierines knygų versijas padėjo paruošti šventės partneriai Šilalės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Šventėje dalyvavo ir susirinkusiuosius sveikino Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lineta Dargienė ir LR Seimo narys Jonas Gudauskas, Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Astutė Noreikienė.

Vaikams ir juos paruošusiems mokytojams įteiktos padėkos ir atminimo dovanos.

„Skaitymo iššūkį“ ir jo baigiamąjį renginį organizavo Šilalės rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio pirmininkė Asta Bataitytė, Šilalės švietimo pagalbos tarnybos spec. pedagogė Nijolė Vaitkevičienė ir šios tarnybos logopedė Kristina Šimkuvienė.